Maakaasutiedote 23.5.2022

Gazprom Export on lopettanut maakaasun toimituksen Venäjältä Suomeen lauantaina 21. toukokuuta 2022. Tukkutoimittajamme on ilmoittanut jatkavansa maakaasun hankintaa muista lähteistä. Muutos ei ole aiheuttanut häiriöitä maakaasun toimituksiin Suomessa.

Toistaiseksi maakaasun toimitus jatkuu normaalisti.

Jos toimituksessa ilmenee häiriöitä, tiedotamme niistä maakaasuasiakkaillemme.

Maakaasun toimitushäiriöiden riski kasvaa syksyllä 2022 lämmityskauden alkaessa, mihin myös maakaasun käyttäjien on hyvä varautua hyvissä ajoin.

Energian harkittu käyttö ja vaihtoehtoisten lämmitysmuotojen hyödyntäminen, mahdollisuuksien mukaan, helpottavat häiriöistä selviytymistä ja edesauttavat maakaasun riittävyyttä.

Maakaasun toimitus suojatuille maakaasun kuluttajille turvataan huoltovarmuuslain mukaisesti. Suojattuja kuluttajia ovat yksityistaloudet ja asuinkiinteistöt, joiden lämmitys riippuu maakaasusta.

Muille kuluttajille, joilla ei ole vahvistettua toimitustietoa, kaasun toimitusta saatetaan säännöstellä tilanteesta riippuen. Mahdolliset rajoitukset toteuttaa maakaasun jakeluverkon haltija, joka Imatralla on Imatran Lämpö Oy.

Poikkeukselliset toimitustilanteet saattavat vaikuttaa maakaasun hintaan.

Lue lisää varautumisesta maakaasun toimitushäiriöihin:

https://www.imatranlampo.fi/2022/03/maakaasun-saanti-asiakkaan-kannalta/

ja

https://www.imatranlampo.fi/2022/03/varautuminen-mahdollisiin-kaasun-toimitushairioihin-suojattujen-asiakkaiden-kaasun-saanti-turvataan/

sekä tukkutoimittajan tiedote:

https://www.gasum.com/gasum-yrityksena/medialle/uutiset/2022/gasumin-hankintasopimuksen-mukaisen-maakaasun-tulo-venajalta-on-katkennut/

https://gasgrid.fi/2022/05/21/kaasutoimitukset-imatran-syottopisteen-kautta-ovat-keskeytyneet/