Maltillinen nosto kaukolämmön hintaan

Tiedote 30.11.2022

Energian ja sen tuottamiseksi tarvittavien raaka-aineiden sekä kunnossapito-, materiaali- ja hyödykekustannusten nousun seurauksena joudumme edelleen tarkastamaan kaukolämmön hinnoitteluamme.

Pääpolttoaineemme metsäenergian saatavuuden tämänhetkinen rajallisuus sekä siitä johtuva hankintahintojen nousu on jatkanut korotuspainetta. Näin ollen joudumme tuomaan osan kohonneista kustannuksista asiakashintoihimme.  Hinnankorotus astuu voimaan 1.1.2023. Korotus on suuruudeltaan 9,7 % kaukolämmön niin energiamaksussa kuin perusmaksussa. Seuraamme tilannetta hinnoittelun suhteen jatkuvasti.

Energiamaksun suuruus on

66,53 €/MWh (ALV 0%) ja 82,50 €/MWh (ALV 24%) ja maksu on voimassa 1.1.2023 alkaen toistaiseksi.

Kaukolämpöyhtiönä tärkein tehtävämme on varmistaa lämmön toimitus asiakkaillemme kuluvana talvena. Meidän etumme on, että pystymme lämpökeskuksillamme hyödyntämään kotimaista puuta ja tarvittaessa jopa turvetta, jotka ovat oikeasti ainoat omat polttoaineet, joita meillä Suomen alueella on. Meillä on myös lähitulevaisuuden potentiaalisia teollisuuden hukkalämpöjen hyödyntämiseen tähtääviä projekteja, lämpöä riittää siis jatkossakin.

Kaupunkilaisten, yritysten ja yhteisöjen auttaminen energiamurroksessa toimitus- ja huoltovarmuus huomioiden on yhtiömme tärkeimpiä ja keskeisempiä tehtäviä. Pyrimme ennustettavaan, vakaaseen ja kilpailukykykyiseen asiakashinnoitteluun yhä edelleen.  Kilpailukykyinen hintataso sekä ympäristöystävällisyys ovat yhtiön strategian ja toiminnan kulmakiviä.

Toivotan kaikille asiakkaillemme rauhallista joulua sekä hyvää ja parempaa vuotta 2023.

 

Vesa-Pekka Vainikka

Imatran Lämpö Oy, toimitusjohtaja
puh: 020 617 4800
gsm: 040 580 8556
sposti: vesa-pekka.vainikka@imatra.fi