Maakaasu ja biokaasu

Asiakaskirje 30.9.2022

Tiedote 9.3.2022:
Maakaasun saanti asiakkaan kannalta (Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin)

Suomen maakaasumarkkinat uudistuivat 01.01.2020

Tiesitkö, että maakaasu on hajuton, väritön ja myrkytön hiilivety ja että se on fossiilisista polttoaineista ympäristöä vähiten kuormittava? Maakaasu ei sisällä pölyä, rikkiä, raskasmetalleja eikä se aiheuta päästöjä veteen.

Monissa kohteissa maakaasulla voidaan korvata myös sähkön käyttöä mukavuudesta tai turvallisuudesta tinkimättä. Maakaasun hyvät ominaisuudet, teho ja nopea säädettävyys pääsevät parhaiten oikeuksiinsa ruoanlaitossa ja erilaisissa prosessisovelluksissa: maakaasuliekki tai puhtaat savukaasut voivat koskettaa prosessoitavaa väliainetta esimerkiksi kuumennuksessa, kuivauksessa tai kypsennyksessä.

Asennusohjeet

Asennusohjeet

Imatran Lämpö toimittaa maakaasun asiakkaille lähes kokonaan asennettuna. Maakaasulinjan kaivuu, nousukulman asennus, läpiviennit ja putken asennus mittarille sekä mittarin asennus kuuluvat Imatran Lämmön toimitukseen.

Tontin maarakennustyöt kuuluvat asiakkaalle, samoin polttimen asennus ja säätö, joka kannattaa teettää asiantuntijalla. Näin varmistetaan toimivuus ja saavutetaan mahdollisimman hyvä hyötysuhde.

Esimerkkikulutuksia

Esimerkkikulutuksia

  • pientalo; vuotuinen maakaasun käyttö 20 MWh
  • rivitalo; vuotuinen maakaasun käyttö 100 MWh
  • pienkerrostalo; vuotuinen maakaasun käyttö 225 MWh
  • kerrostalo; vuotuinen maakaasun käyttö 450 MWh

Maakaasuverkko

Maakaasuverkko

Maakaasuverkoston kokonaispituus on 63,7 km.

Maakaasuverkostoon liitettyjen rakennusten yhteenlaskettu tilavuus on 1,27 Mm3

Maakaasu-asiakkaita on yhteensä 239 kpl.

Mittaus ja säätö

Mittaus ja säätö

Maakaasumittaus tehdään Imatran Lämmön asentamalla etäluettavalla mittarilla, joka mittaa käytetyn kaasun normaalikuutioina ”nm3”. Normaalikuutiolla tarkoitetaan kaasun tilavuutta normaalipaineessa 1 bar.

Säätö tapahtuu asiakkaan polttimella joko itsetehtynä tai tilaamalla palvelu.

Imatran Lämpö tarjoaa asiakkaittensa käyttöön teknistä osaamista. Sen asiantuntija tarkastaa tarvittaessa maakaasumäärämittauksen.